Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Changing Screen Resolution
Linuxhelp > Support > Technical Support
Poultry
I recently installed SuSe 10.1 and it's going fine however I'm unable to change resolution from 640x480. I have searched the forum already but to no avail.

My monitor is a Digimate 1910 and it's connected to my PC through the DVI connection to a Saphire Radeon x800. In SaX2 in the Monitor tab, it says that my current resolution is 1280x1024 (SXGA) however in Screen Resolution it says that my resolution is 640x480. When I try to alter the resolution in Screen Resolution there doesn't seem to be any alternate resolutions. I've checked xorg.conf however there doesn't seem to be anything wrong with it. Here it is anyway:

CODE
Section "Monitor"
 DisplaySize  340 270
 HorizSync    30-78
 Identifier   "Monitor[0]"
 Option       "DPMS"
 VendorName   "NUL"
 VertRefresh  43-75
 UseModes     "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
 Identifier   "Modes[0]"
 Modeline  "1280x1024" 134.72 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1068
 Modeline  "1280x1024" 132.75 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1067
 Modeline  "1280x1024" 130.91 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1067
 Modeline  "1024x768" 79.52 1024 1080 1192 1360 768 769 772 801
 Modeline  "1024x768" 78.43 1024 1080 1192 1360 768 769 772 801
 Modeline  "1024x768" 77.25 1024 1080 1192 1360 768 769 772 800
 Modeline  "800x600" 47.53 800 840 920 1040 600 601 604 626
 Modeline  "800x600" 46.87 800 840 920 1040 600 601 604 626
 Modeline  "800x600" 46.15 800 840 920 1040 600 601 604 625
EndSection


Section "Screen"
 DefaultDepth 24
 SubSection "Display"
   Depth      15
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 SubSection "Display"
   Depth      16
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 SubSection "Display"
   Depth      24
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 SubSection "Display"
   Depth      8
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 Device       "Device[0]"
 Identifier   "Screen[0]"
 Monitor      "Monitor[0]"
EndSection


Section "Device"
 BoardName    "R420 JI"
 BusID        "2:0:0"
 Driver       "radeon"
 Identifier   "Device[0]"
 VendorName   "ATI"
EndSection


Can anyone help?

Thanks.
Termina
The information for your monitor may be wrong.

See your monitor's manual, or google for this information. (Is it LCD or CRT?)

QUOTE
Section "Monitor"
DisplaySize  340 270
HorizSync    30-78
Identifier  "Monitor[0]"
Option      "DPMS"
VendorName  "NUL"
VertRefresh  43-75
UseModes    "Modes[0]"
EndSection
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.