Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Suse9.3 Internet Problem
Linuxhelp > Support > Technical Support
Blade301
Ok so i installed suse9.3 and for some reason I can not get on the internet. I am using a SB4100 Cable Modem. suse recognizes it and everything. I just cant get onto the internet. I talked to the people at RoadRunner (my Internet Service Provider) and they told me this
"Please note that your connection is configured dynamically, that is, you do not have a static or assigned IP address. Your DNS server addresses are provided by our DHCP server, and your connection is not bound to the MAC address of a network card. Road Runner does not assign host or domain names, so you need not manually input these names. These network settings should be used regardless of the operating system."

IFCONFIG gave me this:

inet6 addr: fe80::2e0:b8ff:fe50:38a9/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAILERS MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:13 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:4590 (4.4 Kb)

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:04:BD:F6:66:73
inet addr:24.162.201.74 Bcast:255.255.255.255 Mask:255.255.248.0
inet6 addr: fe80::204:bdff:fef6:6673/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:7370 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:206 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:348675 (340.5 Kb) TX bytes:22906 (22.3 Kb)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:52 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:52 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:3360 (3.2 Kb) TX bytes:3360 (3.2 Kb)

RESOLVE.CONF gave me this

domain site


Please Help Me out. Sorry post is so long.
DS2K3
It looks like you might be connected to the internet. Try pinging yahoo, opena console and type "ping www.yahoo.com" failing that, try "ping 68.142.226.44"

D
Blade301
It says network is unreachable
Blade301
Fixed it now. Had to delete one of my eth devices. Thanks for all the Help.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.