Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hp Laserjet 1015
Linuxhelp > Support > Technical Support
Robert83
Hi,

...well sorry if this might not be a Fedora Core 1 issue (it might be actualy the printer, but I'm really confused here).

So here is the case, I just updated Fedora Core 1 to the latest on that computer which has the HP LaserJet 1015 printer , everything worked ok(it seemd to work ok), I even had a printer driver for the exact model.

No the strange thing is this (and I can't decide if it's the computer, the cable, or the printer) , Fedora Core 1 is able to print the CUPS test pages without problems, even ASCII and PostScript. But if I start up that stone aged dos program, it prints one page ok, and after that if I want to print somthing it comes out completely screwed up, it uses normal fonts , and instead of spaces it puts numbers there, I can't really describe how it looks.

I've tried searching the net for something like this, but was not able to find anything (in 30minutes, since this occured during working hours), I then decided that I reinstall Fedora Core 1 (maybe something was broken with the updates) but the problem remains , one page prints out ok, the other wont , if I completely restart the computer it will print ok. I tried only restarting CUPS and SAMBA but that didn't solve the problem ( I though only CUPS and SAMBA is responsible for printing ? ) even deleted the TDB files , and some of those files that are in /var/cache/samba (if I remember this one right). Didn't help me.

I don't know what could possibly be wrong here (all the other computers work ok with the updates, the only problem was that raw printing which I posted in TIPS & TRICKS, but after that they worked ok, only this HP LaserJet 1015 is not working ok, and it has the right drivers, the other printers don't even have drivers for the exact model , I'm using drivers near those.

Any of you had this before ?

I would really apriciate help with this thing, since I don't know what is wrong here (reinstalled Fedora Core 3 times ,...tried different kernels and always the same thing...)

The printer is only messing up printing from dos programs , if I print from a dos program running under windows to the same printer shared under windows it works ok. what is wrong? help!

Sincerely
Robert B
hughesjr
I can't figure out what might be causing this ...
Robert83
Hi,


Whitebox 3.0 fixed the problem, it seems the trouble was not with the latest samba, but with CUPS (and now I'm using the hp 1100 drivers...since I don't have 1015 and it's working)


but...I have a problem, since the system is now really not up to date , how can I possibly upgrade it with yum without touching CUPS ?


Sincerely
Robert B
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.