Hi, I would appreciate any possible pointers to get my sendmail working to allow outbound email. It currently times out. I've rpm -e then -i with the standard 9.0 sendmail-8.12.8-4.src.rpm.
Once installed I changed the /etc/main/sendmail.mc line:

DAEMON_OPTIONS(`Port=smtp,Addr=127.0.0.1, Name=MTA')dnl

to this:

dnl # DAEMON_OPTIONS(`Port=smtp,Addr=127.0.0.1, Name=MTA')dnl

Then added 'sendmail: ALL' to the /etc/hosts.allow file.

I restarted the system, rather than just sendmail and networking (incase I was missing something).

I then used the following command line:

(the target email is an earthlink account).
sendmail -fmyfrom@address.com jeff@mydomain.com some garbage text
^D (to end the session)

When I review the /var/log/maillog, I get the following:

Apr 6 17:21:48 localhost sendmail[1058]: alias database /etc/aliases rebuilt by root
Apr 6 17:21:48 localhost sendmail[1058]: /etc/aliases: 63 aliases, longest 10 bytes, 625 bytes total
Apr 6 17:21:49 localhost sendmail[1070]: starting daemon (8.12.8): SMTP+queueing@01:00:00
Apr 6 17:21:49 localhost sm-msp-queue[1079]: starting daemon (8.12.8): queueing@01:00:00


Apr 6 17:28:00 localhost sendmail[1380]: i370S0L0001380: from=<myfrom@address.com>, size=295, class=0, nrcpts=1, msgid=<200404070027.i370RuIY001378@localhost.localdomain>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=localhost [127.0.0.1]
Apr 6 17:28:00 localhost sendmail[1378]: i370RuIY001378: to=myfrom@address.com, ctladdr=myfrom@address.com (0/0), delay=00:00:04, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30004, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (i370S0L0001380 Message accepted for delivery)
Apr 6 17:28:00 localhost sendmail[1382]: i370S0L0001380: to=<myfrom@address.com>, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=30291, relay=mx2.earthlink.net. [207.217.125.17], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
Apr 6 17:28:01 localhost sendmail[1382]: i370S0L0001380: i370S1L0001382: DSN: Service unavailable
Apr 6 17:28:01 localhost sendmail[1382]: i370S1L0001382: to=<myfrom@address.com>, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=31319, relay=starus-web.com, dsn=5.1.2, stat=Host unknown (Name server: starus-web.com: host not found)
Apr 6 17:28:01 localhost sendmail[1382]: i370S1L0001382: i370S1L1001382: return to sender: Host unknown (Name server: starus-web.com: host not found)
Apr 6 17:28:01 localhost sendmail[1382]: i370S1L1001382: to=root, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=local, pri=32343, dsn=2.0.0, stat=Sent

Now, the snippet "DSN: Service unavailable" was not overlooked. But I can do a dig on any name and it's resolved.

I may play a linux expert on TV (not), but this one has me stummped. I have always had trouble with qmail or sendmail and I think it's got the best of me.

Any help (and I mean any) would be very much appreciated.

BB