Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cannot Load Linux
Linuxhelp > Support > Technical Support
severedhead
I have recently tried installing Red Hat onto my system (see bottom for spec), all is fine until I restart it. When trying to load Red Hat the following fails:

Unmounting initrd unmount: /initrd: device is busy [ FAILED ]

And when it gets to the localhost login screen it flashes really fast for a minute or two then displays the following message:

Red Hat Linux release 7.3 (Valhalla)
Kernel 2.4.18-3 on an i686

INIT: Id "x" respawning too fast: disabled for 5 minutes

So I thought it might be some problem with the install and decided to try Mandrake, this time on a single drive not using my RAID controller. Again everything is fine, until I get to the localhost login screen again where it flashes a few times then complains about not being able to load X.

When I install on an old K6 350 everything seems fine, it boots fine and after a while I get the graphical logon screen and everything is fine. Any ideas whats happening with my main system? I'm new to Linux so have absolutely no idea where to start, any help would be greatly appreciated.


Athlon XP 3200+ processor
256MB DDR RAM
Epox 8K5A3+ motherboard
2x 40GB Maxtor HDDs, RAID0
GeForce4 Ti4200 graphics card
Gamesurround Fortissimo II sound card
Corey
What kind of monitor do you have? Are you using the 'nv' modules or the 'nvidia' module for your graphics?

I would double-check your monitor specs (horizontal sync range and vertical refresh rate) and compare them with what redhat put in for your /etc/X11/XF86Config-4 file. I used to experience this problem before when my sync range was off, or I was using the 'nv' driver with my old monitor instead of the official 'nvidia' driver.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.