Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )

Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.


Sign Up Now
> Communication Problems - newbie, ethernet card and router at odds?
post Aug 20 2006, 03:26 AM
Post #1

Whats this Lie-nix Thing?

Group: Members
Posts: 8
Joined: 20-August 06
From: S Wales
Member No.: 7,023

I've recently tried many different distros of Linux. Having tried and liked a live version of Ubuntu 6.06, and as everything worked well, (sound, broadband internet etc.) I decided to install it.

Following the (smooth) installation I'm now unable to get online. I'm using a Davicom 9102/A PCI ethernet adapter and an Origo adsl router. My isp (Metronet) tells me my router is working fine and Ubuntu tells me the network card is up and running too. The two don't seem to talk to each other as they did with the 'live' version. All works well when I boot to Windows xp and the live version of Ubuntu still gets me online too!

Any help and suggestions would be greatly appreciated.
Go to the top of the page
+Quote Post
Start new topic
post Aug 22 2006, 04:01 PM
Post #2

Its GNU/

Group: Support Specialist
Posts: 1,806
Joined: 23-January 03
Member No.: 360

Did the ifconfig complete successfully? If you try the ifconfig eth0 command again does eth0 get assigned the IP address?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:


RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th March 2018 - 01:28 PM