Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
> Communication Problems - newbie, ethernet card and router at odds?
Mikey
post Aug 20 2006, 03:26 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 20-August 06
From: S Wales
Member No.: 7,023



I've recently tried many different distros of Linux. Having tried and liked a live version of Ubuntu 6.06, and as everything worked well, (sound, broadband internet etc.) I decided to install it.

Following the (smooth) installation I'm now unable to get online. I'm using a Davicom 9102/A PCI ethernet adapter and an Origo adsl router. My isp (Metronet) tells me my router is working fine and Ubuntu tells me the network card is up and running too. The two don't seem to talk to each other as they did with the 'live' version. All works well when I boot to Windows xp and the live version of Ubuntu still gets me online too!

Any help and suggestions would be greatly appreciated.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
michaelk
post Aug 21 2006, 01:12 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,800
Joined: 23-January 03
Member No.: 360



Try:
sudo ifconfig
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mikey
post Aug 21 2006, 03:00 PM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 20-August 06
From: S Wales
Member No.: 7,023



QUOTE (michaelk @ Aug 21 2006, 07:12 PM) *
Try:
sudo ifconfig



Many thanks again for yr reply! This is what I got back:

eth0 link encap: Ethernet HWaddr 00:60:6E:75:67:53
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric 1
Rx packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
Tx packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
Rx bytes:0 Tx bytes:2025
Interrupt:11 base address:0xdc00

lo link encap:local loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask 255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU: 16436 Metric 1
Rx packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
Tx packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
collisions:0 txqueuelen:0
Rx bytes:172 Tx bytes:172



I also have some dmesg details:

Linux tulip driver version 1.1.13 (Dec 15, 2004)
tulip0:M11 transceiver#1 config 3100 status 7829 advertising 0lel
eth0 Davicom DM9102/9102A ver 64 at 0001cd00.00:60:6E:75:67:53, IRQ11
dmfe: Davicom DM9xxx net driver, version 1.36.4 (2002-01-17)


I hope this is some use!

Mikey
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th December 2017 - 03:16 AM