Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Changing Screen Resolution
Poultry
post May 24 2006, 12:55 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 24-May 06
Member No.: 6,427



I recently installed SuSe 10.1 and it's going fine however I'm unable to change resolution from 640x480. I have searched the forum already but to no avail.

My monitor is a Digimate 1910 and it's connected to my PC through the DVI connection to a Saphire Radeon x800. In SaX2 in the Monitor tab, it says that my current resolution is 1280x1024 (SXGA) however in Screen Resolution it says that my resolution is 640x480. When I try to alter the resolution in Screen Resolution there doesn't seem to be any alternate resolutions. I've checked xorg.conf however there doesn't seem to be anything wrong with it. Here it is anyway:

CODE
Section "Monitor"
 DisplaySize  340 270
 HorizSync    30-78
 Identifier   "Monitor[0]"
 Option       "DPMS"
 VendorName   "NUL"
 VertRefresh  43-75
 UseModes     "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
 Identifier   "Modes[0]"
 Modeline  "1280x1024" 134.72 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1068
 Modeline  "1280x1024" 132.75 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1067
 Modeline  "1280x1024" 130.91 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1067
 Modeline  "1024x768" 79.52 1024 1080 1192 1360 768 769 772 801
 Modeline  "1024x768" 78.43 1024 1080 1192 1360 768 769 772 801
 Modeline  "1024x768" 77.25 1024 1080 1192 1360 768 769 772 800
 Modeline  "800x600" 47.53 800 840 920 1040 600 601 604 626
 Modeline  "800x600" 46.87 800 840 920 1040 600 601 604 626
 Modeline  "800x600" 46.15 800 840 920 1040 600 601 604 625
EndSection


Section "Screen"
 DefaultDepth 24
 SubSection "Display"
   Depth      15
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 SubSection "Display"
   Depth      16
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 SubSection "Display"
   Depth      24
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 SubSection "Display"
   Depth      8
   Modes      "1280x1024" "1024x768" "800x600"
 EndSubSection
 Device       "Device[0]"
 Identifier   "Screen[0]"
 Monitor      "Monitor[0]"
EndSection


Section "Device"
 BoardName    "R420 JI"
 BusID        "2:0:0"
 Driver       "radeon"
 Identifier   "Device[0]"
 VendorName   "ATI"
EndSection


Can anyone help?

Thanks.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post May 25 2006, 03:17 PM
Post #2


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



The information for your monitor may be wrong.

See your monitor's manual, or google for this information. (Is it LCD or CRT?)

QUOTE
Section "Monitor"
DisplaySize  340 270
HorizSync    30-78
Identifier  "Monitor[0]"
Option      "DPMS"
VendorName  "NUL"
VertRefresh  43-75
UseModes    "Modes[0]"
EndSection


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2017 - 06:49 AM