Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Ndiswrapper - Installed Fine, But Not Working...
netsoul
post Mar 13 2005, 08:25 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 13-March 05
Member No.: 4,755



Hi guys,

I am fighting with mandrake 10.1 and D-Link DWL-650+ on Toshiba laptop. I exactly followed the instructions on the project's site - it compiled and installed successfully. But it doesn't work - no ping - it says "destination host unreachable" - looks like there is a routing problem or what? No firewall is installed.

I assigned IP. but can not ping to my router. Any ideas what I dod wrong? When I look at mandrake's Control Center's Monitor Connections section it says "not connected".

Any help is appreciated.

Thanks.



Here are my settings:

ifconfig wlan0

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:80:C8:16:DC:A5
inet addr:192.168.20.3 Bcast:192.168.20.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::280:c8ff:fe16:dca5/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:93 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:4074 (3.9 Kb)
Memory:21010000-21010fff


iwconfig wlan0

wlan0 IEEE 802.11b ESSID:"Netsoul" Nickname:"LinSoul-Laptop"
Mode:Managed Frequency:2.432GHz Access Point: 00:40:05:57:1C:08
Bit Rate=22Mb/s Tx-Power:0 dBm Sensitivity=0/3
RTS thr=4096 B Fragment thr=4095 B
Encryption key:0837-8378-3783-77 Security mode:open
Power Management:off
Link Quality:100/100 Signal level:-54 dBm Noise level:-256 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:5 Invalid misc:5 Missed beacon:0


route -n

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.20.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 wlan0
0.0.0.0 192.168.20.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 wlan0


cat /etc/sysconfig/network

HOSTNAME=LinSoul-Laptop
NETWORKING=yes
GATEWAY=192.168.20.1
GATEWAYDEV=wlan0


Ping to local host is OK.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 13 2005, 01:38 PM
Post #2


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



iwlist scan

Is your mode supposed to be managed, or open?

Also, have you tried using dhcp?

dhcpcd wlan0
dhclient wlan0


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 13th December 2017 - 06:23 AM