Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Much Sound Trouble, Can't shut down MDK "System Sounds"
raysr
post Feb 24 2005, 01:50 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 21
Joined: 26-November 04
Member No.: 4,234



Mandrake 9.2. I had a soundblaster live board installed and removed 3 days ago and my sound on Mandrake has been bad since then. OS XP-MDK 9.2 dual boot. Windows sound is fine. The "system sound" in MDK 9.2 seems stuck, like a drum over and over. RealPlayer crashes and it's audio is like a broken record. I been fighting this for days and can't seem to gain on it. I've reinstalled several times with no change. What am I missing?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Feb 25 2005, 04:09 AM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

what kind of sound card do you have now?

Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raysr
post Feb 27 2005, 01:34 AM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 21
Joined: 26-November 04
Member No.: 4,234



Vendor: ‎VIA Technologies

Alternative drivers: ‎via82cxxx_audio

Bus: ‎PCI

Bus identification: ‎1106:3059:1019:a85

Location on the bus: ‎0:11:5

Description: ‎VT8233 [AC97 Audio Controller]

Module: ‎snd-via82xx

Media class: ‎MULTIMEDIA_AUDIO
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raysr
post Feb 27 2005, 02:35 AM
Post #4


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 21
Joined: 26-November 04
Member No.: 4,234



It's really baffling. I got the system sound stopped but every other problem eludes me. Kaffeine crashes, real player files skip, xine works on pls and wax but not asf, win32 is installed. I can't understand what sent linux to hell by the installation and removal of a soundblaster card.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raysr
post Feb 27 2005, 01:18 PM
Post #5


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 21
Joined: 26-November 04
Member No.: 4,234



I get this when I run "alsaconf"
alsaconf
device_mode int, description "Device file permission mask for devfs."
which: no dialog in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin)
which: no whiptail in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin)
Error, dialog or whiptail not found.

I have no idea what that means.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th October 2017 - 03:41 PM