Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Sound Driver
rdionne1187
post Jan 6 2005, 02:25 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



is there someplace that packages soundcard drivers for linux, because i have a soundblaster live 24-bit edition and theres no linux driver provided by soundblaster? or is there a workaround?


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DS2K3
post Jan 6 2005, 02:32 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,284
Joined: 14-November 04
From: Southampton, Hampshire
Member No.: 4,165



Have a look at: http://how.to/sblive - it may well have something you are looking for

D


--------------------
Fixed your problem? Let us know!
richard@linuxhelp.net

www.Gathr.co.uk Online Event Management
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rdionne1187
post Jan 6 2005, 02:55 PM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



i have the emu driver, but I'm having some problems, the readme says just to cd to the base directory and make, i do that and its fine, then it says to compile it agin with make, and i get a bunch of errors, am i missing something?


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DS2K3
post Jan 6 2005, 03:25 PM
Post #4


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,284
Joined: 14-November 04
From: Southampton, Hampshire
Member No.: 4,165



normally, you do configure, make, make install - Somep akcgaes dont ahve a configure (it sounds like this one doesnt).

So, once you ahve made, try "make install" 'ing and if it still doesnt work, post the messages here so we can try and figure out what it isnt happy about

D


--------------------
Fixed your problem? Let us know!
richard@linuxhelp.net

www.Gathr.co.uk Online Event Management
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rdionne1187
post Jan 6 2005, 04:44 PM
Post #5


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



ok here we go, this is the original instructions
"Configuring
-----------
You should already be running the kernel for each you are compiling the driver
at this point. Then you just need to type "make" in the main directory.
The KERNEL_VERSION printed in the last message should match the kernel
you want to compile the driver for, if not:

1. Using your own kernel sources (preferred)
Make sure you have configured your kernel sources ("make oldconfig/config/menuconfig")
and created the dependecies files ("make dep").

2. Using RedHat distribution kernel sources.
Copy/link one of the config files in linux/configs/*.config
to linux/.config. The file should match your running kernel.

3. Using other distribution kernel sources.
Try point 2 above.

Compilation
-----------
To compile the driver, simply type "make" a second time in the main
directory. This will generate the files "emu10k1.o"
and "ac97_codec.o" (and "emu10k1-joy.o" for 2.2 kernels).


Installation
------------
1. As root type:

make install

2. Add a new reference to the driver in /etc/modules.conf:

alias sound emu10k1

3. Play some sound. The module should be auto-loaded.

Note for Debians' users: use /etc/modutils directory,
create file emu10k1 here with the same content as is suggested in
the paragraph (5.) and run update-modules afterwards - this
will create the correct /etc/modules.conf file)"

the first time i run make i get this output
"make -Cscripts
make[1]: Entering directory `/root/emu10k1-v0.20a/scripts'
cc -I/lib/modules/`uname -r`/build/include get_version.c -o get_version
make -f /root/emu10k1-v0.20a/scripts/Makefile.get_options -C /lib/modules/`uname -r`/build get_version_target
make[2]: Entering directory `/lib/modules/2.6.9-1.667/build'
echo "KERNEL_VERSION := 2.6.9-1.667" >> /root/emu10k1-v0.20a/scripts/../.opts
echo "CFLAGS += -Wall -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -Os -fomit-frame-pointer -g -Wdeclaration-after-statement -mno-red-zone -mcmodel=kernel -pipe -fno-reorder-blocks -Wno-sign-compare -funit-at-a-time" >> /root/emu10k1-v0.20a/scripts/../.opts
echo "CC := gcc" >> /root/emu10k1-v0.20a/scripts/../.opts
echo "MODFLAGS += -DMODULE" >> /root/emu10k1-v0.20a/scripts/../.opts
make[2]: Leaving directory `/lib/modules/2.6.9-1.667/build'
make[1]: Leaving directory `/root/emu10k1-v0.20a/scripts'
**
** Compilation configured for KERNEL_VERSION := 2.6.9-1.667, now compile it with:
** make
**"

then i thought i was supposed to run the make command again. so i did, here's the output

"audio.c:36:24: linux/slab.h: No such file or directory
audio.c:38:26: linux/bitops.h: No such file or directory
audio.c:42:27: linux/wrapper.h: No such file or directory
In file included from audio.c:45:
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
cardmi.c:33:24: linux/slab.h: No such file or directory
In file included from cardmi.c:36:
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
cardmo.c:33:24: linux/slab.h: No such file or directory
In file included from cardmo.c:35:
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from cardwi.c:33:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from cardwo.c:33:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
efxmgr.c:32:26: linux/bitops.h: No such file or directory
In file included from efxmgr.c:33:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from emuadxmg.c:33:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from hwaccess.c:35:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from irqmgr.c:32:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
main.c:92:24: linux/slab.h: No such file or directory
main.c:94:25: linux/delay.h: No such file or directory
In file included from main.c:97:
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
midi.c:35:24: linux/slab.h: No such file or directory
In file included from midi.c:41:
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from mixer.c:39:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from recmgr.h:35,
from recmgr.c:34:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from timer.c:31:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from voicemgr.h:35,
from voicemgr.c:32:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
In file included from ecard.h:30,
from ecard.c:32:
hwaccess.h:40:24: linux/slab.h: No such file or directory
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory
passthrough.c:35:24: linux/slab.h: No such file or directory
passthrough.c:37:26: linux/bitops.h: No such file or directory
passthrough.c:41:27: linux/wrapper.h: No such file or directory
In file included from passthrough.c:43:
hwaccess.h:43:25: emu_wrapper.h: No such file or directory"

if i were to continue and type make install i would then get, its really long, heres the last few lines

"hwaccess.h:196: error: storage size of `mgr' isn't known
hwaccess.h:197: error: storage size of `pt' isn't known
voicemgr.h:90: error: storage size of `params' isn't known
voicemgr.h:92: error: storage size of `mem' isn't known
cardwo.h:67: error: storage size of `voice' isn't known
cardwi.h:60: error: storage size of `timer' isn't known
cardwi.h:61: error: storage size of `format' isn't known
cardwo.h:70: error: storage size of `buffer' isn't known
cardwi.h:62: error: storage size of `buffer' isn't known
audio.c:1103: error: storage size of `emu10k1_mm_ops' isn't known
audio.c:1688: error: storage size of `emu10k1_audio_fops' isn't known
{standard input}: Assembler messages:
{standard input}:27: Error: symbol `____cacheline_aligned' is already defined
{standard input}:723: Error: symbol `send_routing2' is already defined
{standard input}:729: Error: symbol `send_dcba' is already defined
{standard input}:735: Error: symbol `send_hgfe' is already defined
make: *** [audio.o] Error 1"

im in a little bit over my head


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Jan 7 2005, 05:17 PM
Post #6


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

have you tried modprobe em10k1 ? (just a though, since even redhat 9(old) had sound blaster live support out of the box...)

Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rdionne1187
post Jan 7 2005, 05:18 PM
Post #7


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



what the heck is modprobe?


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Jan 7 2005, 05:19 PM
Post #8


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

just open up a console

and type
CODE
modprobe emu10k1


if nothing shows up at all chances are that your sound card will work, just check the slidders afterwards


Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rdionne1187
post Jan 7 2005, 05:39 PM
Post #9


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



i dont have emu installed, it gives me the error
CODE
modprobe emu10k1
FATAL: Module emu10k1 not found.


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Jan 7 2005, 05:41 PM
Post #10


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



OKay

Have no fear Robert is here smile.gif

open the console once more

and type

yum install kernel-unsupported

then modinfo emu10k1


Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rdionne1187
post Jan 7 2005, 05:47 PM
Post #11


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



CODE
$   yum install kernal-usupported
Setting up Install Process
Setting up Repo:  dries
Cannot open/read repomd.xml file for repository: dries
failure: repodata/repomd.xml from dries: [Errno 256] No more mirrors to try.


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Jan 7 2005, 05:49 PM
Post #12


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

that is a yum install kernel-unsupported

not kernal-unsupported

Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Jan 7 2005, 05:54 PM
Post #13


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

you might try adding a few extra repostories, it just might help :

check this link

http://www.xades.com/proj/fedora_repos.html

Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rdionne1187
post Jan 7 2005, 11:23 PM
Post #14


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 05
Member No.: 4,442



CODE
# yum install kernel-usupported
Setting up Install Process
Setting up Repo:  dries
Cannot open/read repomd.xml file for repository: dries
failure: repodata/repomd.xml from dries: [Errno 256] No more mirrors to try.


--------------------
AMD 64 3400+ 2.4GHZ
1024 (2x512) Mushkin pc3200
ATI Radeon 9800pro 128 mb
160gb Samsung Sata 150
120gb Maxtor Sata 150
Soundblaster live 24 bit edition
DVD+-RW Dual Layer formatting
Microsoft xp Home(Crappy OS)/Fedora 3 64-bit edition(really good os)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fw252
post Jan 14 2005, 09:36 PM
Post #15


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 14-January 05
Member No.: 4,508



jfyi: http://alsa.opensrc.org/index.php?page=audigyls
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st October 2017 - 03:51 AM