Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Sound Kind Of..........
tom boucher
post Dec 10 2004, 07:13 PM
Post #1


Grub-er
**

Group: Members
Posts: 26
Joined: 22-November 04
Member No.: 4,217



I am running KDE 3.2 on Mandrake 10.1 I ran alsaconf for an ESS 1869 sound card. The only sound I had was in the KDE 3.2 Sound System menu when I hit test. There is no sound when I hit the midi test. I have been experimenting with some games. All of the games produce sound. There are no system test or bell sounds and CD's do not play sounds either. Weird. Any ideas
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bearwood
post Jan 5 2005, 08:37 AM
Post #2


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 14
Joined: 3-January 05
Member No.: 4,431



Try playing with the settings in Kmix, if you can't find it in a menu then just type kmix in Konsole. Keep a note of your settings as they are now before you play around with the settings but you shouldn't come to too much harm.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Jan 7 2005, 05:25 PM
Post #3


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

also I would try to turn off the sound server, the one that produces sounds when you click something or close a windows

maybe...just maybe that is causing the problem with your other software...


Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DS2K3
post Jan 8 2005, 08:26 AM
Post #4


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,284
Joined: 14-November 04
From: Southampton, Hampshire
Member No.: 4,165



Check Amarok isnt running (looks like a blue funnel in the sytem tray) - IT seems to keep cntrol of the sound system, prevennting other programs gettting a look-in

D


--------------------
Fixed your problem? Let us know!
richard@linuxhelp.net

www.Gathr.co.uk Online Event Management
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 13th December 2017 - 08:07 AM