Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Lilo Problem
powp
post Jan 27 2003, 09:22 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-January 03
Member No.: 371



I have Installed RH8 on hdd and I have W2k installed on hda with lilo installed on MBR. When I boot all I get is a "L"? Does any body know how to fix this?????

Here is the lilo.conf

prompt
timeout=50
default=linux
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
message=/boot/message
linear

image=/boot/vmlinuz-2.4.18-14
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.4.18-14.img
read-only
append="hdc=ide-scsi root=LABEL=/"

other=/dev/hda1
optional
label=DOS

Thanks

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giblet
post Aug 17 2003, 03:27 PM
Post #2


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 8-June 03
Member No.: 941



I am experiencing a similar problem and found this post in my search for a solution.

My machine has the following devices:

/dev/hda (primary ide disk)
/dev/hdb (secondary ide disk)
/dev/hdc (cd-rw)
/dev/hdd (ide cdrom)
/dev/sda (scsi disk)

I boot off my scsi disk. Windoze 98 and 2000 both boot fine, but when I try to boot Linux I get LI and then it freezes. Linux boots fine from the boot floppy that I created on install. I suspect the problem is that the bios sees /dev/hda as the first disk, /dev/hdb as the second disk, and /dev/sda as the third disk. (That's what comes up in Partition Magic).

I'll get to my lilo.conf (I'm currently in win2k) and add it to the post soon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
michaelk
post Aug 17 2003, 06:55 PM
Post #3


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,797
Joined: 23-January 03
Member No.: 360



QUOTE (powp @ Jan 27 2003, 09:22 PM)
prompt
timeout=50
default=linux
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
message=/boot/message
linear

image=/boot/vmlinuz-2.4.18-14
label=linux
Add -> root=/dev/hdax
initrd=/boot/initrd-2.4.18-14.img
read-only
append="hdc=ide-scsi root=LABEL=/"

other=/dev/hda1
optional
label=DOS

Thanks

Peter

You need to include the location of the root directory. Change /dev/hdax to whatever your actual root partition is located.

Then rerun lilo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2017 - 04:44 AM