Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Gentoo Rebuild...
Jim
post Aug 1 2004, 02:27 PM
Post #1


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,280
Joined: 19-November 03
From: University of Minnesota- TC
Member No.: 1,828



So I have been having some odd issues with Gentoo lately. My X system seems to have slowed down considerably, it works fine ounce the program is launched, but it takes a wile to launch a program. Every now and than, when I reboot, I try to start the X Server and my monitors just say "Signal out of range" but if i reboot usually everything is fine. And now my "task bar" keeps crashing on me and disapearing. So that stinks.

It was my first successful stage one install so I think it might have been a bit sloppy, so I am thinking about re-building it. Below are my use flags and what not, any suggestions for changes/addition? My system specs are in my signature, and I intend on using KDE, ....

make.conf
CODE
CFLAGS="-O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
MAKEPOTS="-j2"
USE="-gtk -gnome qt kde cdr alsa  avi emacs java quicktime xmms jpeg -msn oscar samba mozilla gtk2 videos oss MMX"
GENTOO_MIRRORS="ftp://mirrors.tds.net/gentoo http://mirror.datapipe.net/gentoo http://mirrors.tds.net/gentoo"


--------------------
--Jim Lester
jim@linuxhelp.net

Distro: Gentoo
System: AMD Athlon 3000+ XP 2.166 GHz
NVIDIA nForce2 IGP Chipset
1GB 333 MHz DDR SDRAM
NVIDIA nForce2 Dual Head 64 MB Graphics

Server Distro: CentOS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adam.stokes
post Aug 1 2004, 03:11 PM
Post #2


./configure
***

Group: Members
Posts: 65
Joined: 22-July 04
From: raleigh, NC
Member No.: 3,403



Anything in the log files that would show an error?


--------------------
adam.stokes
Fedora Core rawhide, RHEL WS, ES, AS :)
Red Hat Certified Engineer
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Aug 1 2004, 05:36 PM
Post #3


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



I would use this as your CFLAGS:

CODE
CFLAGS="-O3 -march=athlon-xp -funroll-loops -pipe -fomit-frame-pointer -msse -m3dnow -mfpmath=sse,387"

--------------
Here is my USE= variable (minus MMX2 and sse2)

USE="wxwindows samba mozilla gtk2 cdr dvd alsa bonobo videos oss mysql MMX 3DNow 3DNowExt sse gstreamer fftw flac mad mpeg xmms xv qt kde gnome jpeg quicktime"
--------------

I would not use -gtk and -gnome ... lots of programs (like mozilla, evolution, openoffice) use gtk. I install both kde and gnome for maximum flexability.

All your other settings look good.

My mirrors are:
CODE
GENTOO_MIRRORS="http://open-systems.ufl.edu/mirrors/gentoo http://gentoo.chem.wisc.edu/gentoo/ http://mirror.clarkson.edu/pub/distributions/gentoo/ http://gentoo.seren.com/gentoo http://128.213.5.34/gentoo/"


if you have mirrorselect installed, do this (if not installed, do emerge mirrorselect:

mirrorselect -s5 -a -D


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 11th December 2017 - 01:48 PM