Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Konsole Configure, Konsole profile not being used.
delicinq
post May 21 2004, 04:30 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 21-May 04
Member No.: 3,003



Hi got a nice lin question for ya.

I am using mandrake 10.0, kde 3.2.
I cannot seem to configure the konsole.

When I run it the schema is the linux default.

So I go to, Settings->Configure Console.

I select the tab, Schema. From the list I select the shema I want (A
Transparent One). I select "set as default schema". I hit apply and
ok, then exit.

I open up a new konsole and the default konsole is displayed.
When I check the setting I just made, they are set. The transparent
schema is selected and set as default, but the default konsole is
displayed. Obviously my changes are not being saved (To which file?).
Why is this happening !

Thanks in advance !

/home/geoff/.kde/share/config/konsolerc

[$Version]
update_info=konsole.upd:kde2.2/r1,konsole.upd:kde3.0/r1

[Desktop Entry]
AllowResize=false
BlinkingCursor=false
CtrlDrag=true
CutToBeginningOfLine=false
DynamicTabHide=false
EnableBidi=false
Height 768=473
LineSpacing=0
SilenceSeconds=10
TerminalSizeHint=false
WarnQuit=true
Width 1024=664
XonXoff=false
has frame=true
schema=Transparent_lightbg.schema
tabbar=0
wordseps=:@-./_~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jim
post May 22 2004, 04:38 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,280
Joined: 19-November 03
From: University of Minnesota- TC
Member No.: 1,828



Where are you launching it from? The command that you launch konsole with can contain modifiers to select the theme and what not. So you might be launching it with a line that includes some modifier. Open up a konsole and just type konsole.

Try that, if it doesn't work, come back and we will try somethiing else.


--------------------
--Jim Lester
jim@linuxhelp.net

Distro: Gentoo
System: AMD Athlon 3000+ XP 2.166 GHz
NVIDIA nForce2 IGP Chipset
1GB 333 MHz DDR SDRAM
NVIDIA nForce2 Dual Head 64 MB Graphics

Server Distro: CentOS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2017 - 05:48 PM