Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Mandrake 10 Gui, Having trouble with loading the GUI
panda
post May 3 2004, 09:54 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 3-May 04
Member No.: 2,879



I have recently installed Mandrake 10 on my computer. The first time I booted it after it finished installing it allowed me to use the GUI, KDE. But when I've rebooted the computer and boot Linux again, it loads into the command line. I'm only new at Linux and would rather use the GUI. Any suggestions on how to fix this would be greatly appreciated.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post May 3 2004, 01:24 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

once it boots up, enter the username : root , password

and then type

CODE
startx


if it works , will make that the default

Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jim
post May 3 2004, 06:56 PM
Post #3


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,280
Joined: 19-November 03
From: University of Minnesota- TC
Member No.: 1,828



If you want it to load graphical as defualt gain root privilage. Than fire up your favorite editor and pull up /etc/inittab and change the line

id:3:initdefault:

to

id:5:initdefault:

and save it. That when ever you boot up your system it will come up in the graphical desktop.


--------------------
--Jim Lester
jim@linuxhelp.net

Distro: Gentoo
System: AMD Athlon 3000+ XP 2.166 GHz
NVIDIA nForce2 IGP Chipset
1GB 333 MHz DDR SDRAM
NVIDIA nForce2 Dual Head 64 MB Graphics

Server Distro: CentOS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st October 2017 - 11:04 AM