Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Adding Another 512mb Ram
Robert83
post Apr 26 2004, 11:39 AM
Post #1


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Hi,

I've got a Whitebox Linux Enterprise Linux 3.0 Proxy / Nat server, with a CPU 2200XP+ , and 512MB DDR 400 Ram, and since I've added Squid Guard to filter webcontent , and block certain files from downloading, the computer became really slow during bootup, and sometimes will squid will not show pages , till I restart the computer, so I guess adding another 512MB ram wouldn't hurt...

the question is : can I add 512MB ram without the need to reinstall the system ?


Sincerely
Robert B


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Apr 26 2004, 12:05 PM
Post #2


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



Yes! biggrin.gif

<.<

>.>

I'd post something longer, but that's really it. happy.gif Best of luck!


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robert83
post Apr 26 2004, 12:57 PM
Post #3


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,439
Joined: 3-January 04
From: Germany
Member No.: 2,069



Thank you Termina biggrin.gif

Sincerely
Robert B cool.gif


--------------------
Robert Becskei
robert83@linuxhelp.net
--------------------
May the source be with us!
--------------------
AMD X2-3800 @ 2400Mhz
2048MB DDR 400Mhz
DFI Lanparty UT4 NF4 ULTRA-D
GeForce 7800GT
250GB+250GB
Pioneer DVD-RW
17inch Samsung Syncmaster 757NF
WinXP Pro (SP2)/ CentOS 4.3
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Apr 26 2004, 06:48 PM
Post #4


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



The default Kernel for WBEL has support for upto 4gb RAM. For more than 4 GB, there are a couple kernel settings that need to change.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th October 2017 - 11:43 AM