Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Shadows On Kde
CyberSlug
post Apr 3 2004, 02:36 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 25-February 04
Member No.: 2,467



I am still pretty new to Linux but learning. I do have one problem that I can not make go away. Everything on my KDE desktop appears to have a shadow. This makes reading small text nearly impossible. I have tried messing around with the X86Config-4 file but can not make this go away. I am using Debian Woody with KDE. I have loaded the true type fonts and added them to the font path. I am at the end of my rope here. I was really hoping to be able to use Linux as my primary OS (ditching XP) but I get a headache after looking at this for too long. Any advise would be greatly appreciated.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hemant
post Apr 3 2004, 04:54 PM
Post #2


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 782
Joined: 6-October 02
From: Trichy,INDIA
Member No.: 29



Basically i don't understand what do you mean by this ghostly shadow..i guess it is frightening..(at least it is frieghtning you away from GNU/Linux)

But what about Gnome...Have you installed Gnome...


--------------------
Hemant Kumar
user posted image
hemant@linuxhelp.net
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Apr 3 2004, 05:49 PM
Post #3


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



If you have Debian Woody, the font support is not very good.

(XFree86 4.1.0, Gnome 1.4.0, KDE 2.2.25)

If your PC will support it, installing Debian Sarge has much better font support.

(XFree96 4.3.0, gnome 2.4.2, kde 3.1.2{soon to be 3.2.0})


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hemant
post Apr 3 2004, 06:04 PM
Post #4


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 782
Joined: 6-October 02
From: Trichy,INDIA
Member No.: 29



Yeah...Debian Woody is rather old...i have tried it unsuccessfully twice..It won't support anything on my computer...
I don't have a broadband so that i can update packages also..So i always try the old way. Get the Cd..

Anyway..i will suggest why not switch to Redhat-9.0 or Fedora..


--------------------
Hemant Kumar
user posted image
hemant@linuxhelp.net
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyberSlug
post Apr 3 2004, 10:49 PM
Post #5


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 8
Joined: 25-February 04
Member No.: 2,467



Thanks. Perhaps I will try Sarge. In other posts, I noticed that hughesjr uses Gentoo. Any advantages there?

I am not looking for the easiest way out, which is why I stopped using Mandrake and Red Hat. Too easy. I didnt feel that I was learning anything. I have expanded my Linux knowledge using Debian and thought that Woody was the way to go (being stable and all). Thanks for the advise.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Apr 4 2004, 08:56 AM
Post #6


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Gentoo is good as well ... it is harder to install (if you want the latest updates). If you install from GRP it is pretty quick, otherwise it takes me about 2-3 days to do a stage 1 install.

I do stage 1 installs, because I want my system files (like binutils, gcc, glibc, etc.) to be the latest version, since I am going to build the other files with them.

Doing a stage 2, stage 3, or a GRP install saves some time ... but, in my opinion, defeats the purpose of a Gentoo install, by not allowing you to compile the programs with your USE and CFLAGS. The only program I install from binaries in Gentoo is OpenOffice ... and I only do that about half the time.

This is the USE, CFLAGS, and CHOST (in my /etc/make.conf) that I use on a Dual Pentium 4 Xeon machine that I use for multimedia functions:

CFLAGS="-O3 -march=pentium4 -pipe -fomit-frame-pointer -mmmx -msse2 -mfpmath=sse,387"

CHOST="i686-pc-linux-gnu"

USE="wxwindows samba mozilla gtk2 cdr dvd alsa bonobo videos oss mysql MMX sse gstreamer fftw flac mad mpeg nas xmms xv"
------------------------------
For a Pentium 3 i use the same CHOST and USE ... here is my CFLAGS

CFLAGS="-O3 -march=pentium3 -pipe -fomit-frame-pointer -msse -mmmx -mfpmath=sse,387"
-------------------------------------
For Athlon-XP I use the same CHOST ... here is my CFLAGS and USE:

CFLAGS="-O3 -march=athlon-xp -funroll-loops -pipe -fomit-frame-pointer -msse -m3dnow -mfpmath=sse,387"

USE="wxwindows samba mozilla gtk2 cdr dvd alsa bonobo videos oss mysql mmx 3dnow sse gstreamer fftw flac mad mpeg nas xmms xv"
-------------------------------------
See this for more on Gentoo Use Flags.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th October 2017 - 07:13 PM