Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Failed Dependencies, Know where I can find these? :)
Termina
post Mar 14 2004, 03:17 PM
Post #1


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



root@slack:~# rpm -ivh fglrx-4.3.0-3.7.6.i386.rpm
error: Failed dependencies:
/bin/sh is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
ld-linux.so.2 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libX11.so.6 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libXext.so.6 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libc.so.6 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libdl.so.2 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libm.so.6 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libpthread.so.0 is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libc.so.6(GLIBC_2.0) is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libc.so.6(GLIBC_2.1) is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libc.so.6(GLIBC_2.1.3) is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libm.so.6(GLIBC_2.0) is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6
libpthread.so.0(GLIBC_2.0) is needed by fglrx-4.3.0-3.7.6


I have "libtool" installed (which I assume is where I'm supposed to find all those lib* files), according to swaret

root@slack:~# swaret --install libtool
swaret 1.6.2-1

=> Creating EXCLUDE List..... DONE!

Listing available Packages matching Keyword: libtool...
libtool-1.4.3-i486-2 (398 kB)

Package libtool-1.4.3-i486-2 is already installed!


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 14 2004, 09:43 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Make sure you have kernel source (and that is prepared to compile)... like this:

cd /usr/src/linux-`uname -r`

make mrproper

if you use the standard IDE kernel, do this:

cp /boot/config-ide-`uname -r` .config

make oldconfig

make dep
-------------------------------------------------------------------------------
Then convert the rpm to a tgz file and install via this thread on LinuxForum.com ...

(I had to do chmod 755 make.sh before I could run it with sh make.sh)


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 14 2004, 10:32 PM
Post #3


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



QUOTE
That will configure your system to use 3D support for Slackware. Now make sure that when you go through ATI's XF86Config that you place that file in your /usr/X11 directory and it over writes your old one. But make sure to make a back up other wise if you have a error and X wont load you can copy the old one back in to get back to X temp.


I don't understand that part, where is ATI's XF86Config file?


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 14 2004, 10:48 PM
Post #4


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



what you want to do is backup you current XF86Config file:

cp /etc/X11/XF86Config /etc/X11/XF86Config.bak

open XF86Config.bak with an editor and then run the command (in a root terminal):

fglrxconfig

Then paste in the info (from your .bak file) about your mouse, monitor, etc. (when asked) and copy the output file to /etc/X11/XF86Config ... then restart X.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 14 2004, 11:08 PM
Post #5


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



Thank you much! biggrin.gif

I'll go restart X now *shudders*

I really hope I didn't mess anything up. ;-_-

Update: Ok, I restared X, and I can go into a decent resolution! (1280x1024). When I try to run glxgears, I get a fps of like 90 (when before I alteast had around 300. ) I should be getting more than a thousand, right? =/ Any ideas as to what I can do to increase this?


root@slack:~# glxgears
1193 frames in 5.0 seconds = 238.600 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 60.000 FPS
400 frames in 5.0 seconds = 80.000 FPS
1400 frames in 5.0 seconds = 280.000 FPS
1800 frames in 5.0 seconds = 360.000 FPS
400 frames in 5.0 seconds = 80.000 FPS


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 14 2004, 11:23 PM
Post #6


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



At higher resolutions it might be slower ... also try:

fgl_glxgears


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 14 2004, 11:26 PM
Post #7


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



root@slack:~# fgl_glxgears
Error: couldn't get fbconfig


sad.gif

Also, Point2Play says that I don't have OpenGL support. sad.gif


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 14 2004, 11:36 PM
Post #8


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



make sure DRI is loaded in the new /etc/X11/XF86Config

What is your Kernel version?

make sure in the file /boot/config-ide-x.x.xx that CONFIG_AGP_NVIDIA=y... don't change it if it doesn't ... but you will have to rebuild the kernel...also make sure CONFIG_FB=y and CONFIG_FB_RADEON=m.

What is the output of fglrxinfo.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 14 2004, 11:42 PM
Post #9


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Also ... do an lsmod

if fglrx and agpgart aren't loaded, load them with:

modprobe agpgart
modprobe fglrx


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 14 2004, 11:47 PM
Post #10


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect (If I remember correctly, INdirect means OpenGL aint working). XP
OpenGL version string: 1.3 Mesa 4.0.4


Kernel 2.4.22


And my config-ide-2.4.22 file has all those in it. happy.gif

Damn you Radeon9200SE! *hits it with a stick*


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 12:04 AM
Post #11


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



I have a Radeon something made in 2000 ... I can't find a model number, so I'll throw it in and see if it is an 8500 or higher so I can try the driver...


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 01:08 AM
Post #12


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



No good .... sad.gif

It is a Radeon 7000/VE ... so the drivers don't work.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 08:28 AM
Post #13


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



On my Nvidia slackware machine, here is my no 3D performance (Geforce 2 400/440 MX, pIII 800mhz, 768mb RAM):

bash-2.05b# glxgears
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
514 frames in 5.0 seconds = 102.800 FPS
600 frames in 5.0 seconds = 120.000 FPS
500 frames in 5.0 seconds = 100.000 FPS
600 frames in 5.0 seconds = 120.000 FPS
500 frames in 5.0 seconds = 100.000 FPS
600 frames in 5.0 seconds = 120.000 FPS
500 frames in 5.0 seconds = 100.000 FPS
600 frames in 5.0 seconds = 120.000 FPS
500 frames in 5.0 seconds = 100.000 FPS
507 frames in 5.0 seconds = 101.400 FPS


Here is the results with the 3D Nvidia Driver installed:
bash-2.05b# glxgears
4482 frames in 5.0 seconds = 896.400 FPS
4477 frames in 5.0 seconds = 895.400 FPS
4478 frames in 5.0 seconds = 895.600 FPS
4472 frames in 5.0 seconds = 894.400 FPS
4474 frames in 5.0 seconds = 894.800 FPS
4479 frames in 5.0 seconds = 895.800 FPS
4474 frames in 5.0 seconds = 894.800 FPS
4473 frames in 5.0 seconds = 894.600 FPS
4471 frames in 5.0 seconds = 894.200 FPS
------------------------------------------------------------------------------
Here is the results for no 3D on my Dual P4 Xeon 1.8ghz, Geforce 5200 FX, 3gb RAM:

No 3D
Myth root # glxgears
850 frames in 5.0 seconds = 170.000 FPS
925 frames in 5.0 seconds = 185.000 FPS
895 frames in 5.0 seconds = 179.000 FPS
925 frames in 5.0 seconds = 185.000 FPS
875 frames in 5.0 seconds = 175.000 FPS

3D on:
Myth root # glxgears
6615 frames in 5.0 seconds = 1323.000 FPS
6619 frames in 5.0 seconds = 1323.800 FPS
6619 frames in 5.0 seconds = 1323.800 FPS
6623 frames in 5.0 seconds = 1324.600 FPS
6618 frames in 5.0 seconds = 1323.600 FPS
6619 frames in 5.0 seconds = 1323.800 FPS
6623 frames in 5.0 seconds = 1324.600 FPS
6619 frames in 5.0 seconds = 1323.800 FPS
6615 frames in 5.0 seconds = 1323.000 FPS
----------------------------------------------------------
Lastly, on another dual P4 Xeon 1.8 Ghz, 2mb RAM, ati mach64 (built on board ... no 3d)

560 frames in 5.0 seconds = 112.000 FPS
560 frames in 5.0 seconds = 112.000 FPS
560 frames in 5.0 seconds = 112.000 FPS
560 frames in 5.0 seconds = 112.000 FPS
560 frames in 5.0 seconds = 112.000 FPS
640 frames in 5.0 seconds = 128.000 FPS
560 frames in 5.0 seconds = 112.000 FPS


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 15 2004, 09:42 AM
Post #14


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



Wow, nice computers. happy.gif

Is there something that I have to do to switch to 3D mode? Or should my current XF86Config run in 3D (should...) on it's own.

I just wish I had another card that supported OpenGL. XD


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 10:09 AM
Post #15


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Go here and look at:

6. NOTES, TROBULESHOOTING AND LIMITATIONS

I can't load the drivers to help ... sorry sad.gif (no card they will work with)...

try using lsmod (in console mode) and see if agpgart is loaded .... and try modprobe fglrx

make sure there is load "glx", a load "dbe", and load "dri" in your XF86Config file ...

(also make sure you have a:

CODE
Section "DRI"
       Group        0
       Mode         0666
EndSection


then startx

in your XF86Config ... and make sure you are running X as root.... later, see the 8. DRI and Security section of the readme file (link above)


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 10:19 AM
Post #16


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



QUOTE (Termina)
I just wish I had another card that supported OpenGL. XD

Different people like different cards ... I personally like NVIDIA cards, and that is all I buy (for Linux or Windows machines). I'm sure others here like ATI ... if they do, and if they have the 3D driver working in Linux, maybe the can add some insight biggrin.gif

I had the Radeon 32mb 7000/VE laying around, it was for connecting a PC to TV as a PVR in WinXP ... that Machine now has a Nvidia 5800 FX TV out card (it is my only WinXP workstation at home {and I have 3 linux machines at home} ... my wife and daughter also have WinXP).


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 15 2004, 10:49 AM
Post #17


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



*darts eyes around*

I have a... misc 2mb video card laying around somewhere. XP

Ah well, I'm going to try to get this working when I get home from school today. If I'm unable to, I'll see if one of the $40 nvidia cards at pricewatch work well with my linux distro/kernel.

I'll probally pick the GeForce4 MX 440 8x AGP 128MB ($46). Anyone hear anything good/bad about this card? XD


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 11:19 AM
Post #18


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



That is basically what I have in my pIII 800 box ... mine is a 64mb card though.

I have had no problems with it...

Took a quick look on EBAY .... the only thing I saw was this:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...&category=41999


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Mar 15 2004, 11:22 AM
Post #19


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



BUT ... this is probably a better card from pricewatch:

$51 - GeForce FX 5200 128MB


edit:

5200-----------------------------------------------400 mx4 8x
Graphics Core:256-bit---------------------------------------128-bit
Memory Bandwidth:10.4GB/sec. -------------------------8.0GB/Sec.
Fill Rate:1.3 billion texels/sec.------------------------1.1 Billion Texels/Sec.
Vertices per Second:81 million/sec.---------------------34 Million/sec
Maximum Memory:128MB----------------------------------128MB


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Termina
post Mar 15 2004, 12:05 PM
Post #20


RMS is my Hero
******

Group: Support Specialist
Posts: 862
Joined: 18-February 04
From: Wisconsin
Member No.: 2,404



Oh, thanks. smile.gif

Among other things, I'm horrible ignorant when it comes to video cards. happy.gif


--------------------
*Points finger at the author above him* They're a witch! Burn them!
---
Vist my website!
Join me in IRC! Server: st0rage.org Channel: #UnhandledExceptions
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2017 - 03:52 PM