Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> 2 Questions 1 Network, 1 Display
linuxnubee
post Jan 7 2004, 07:45 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 7-January 04
Member No.: 2,099



Can anyone help me out there, I was previously running Suse Linux ver 8.2, and managed to install this with no problems. However have purchased Version 9 and I am having some difficulties ......

The first, and most important, concerns my NIC, It is an intel etherexpress pro 10+, the system seems to recognise ther card okay, but I am unable to connect to my home LAN, my router does not recieve an entry in its ARP table, even though I have statically configured the IP address and default gateway and NS details, I can get a reply from the loopback address of the NIC (127.0.0.1) but nothing else.. Have recently tried a d-link dfe530tx NIC which has the same issues !!!!! the cable to the hub is okay ( have tried this with laptop running windows)...


The second issue concerns my ATI rage PRO 64M video card, Linux shows the 3D as disabled, and I can not find anyway to rectify this ....

thanks in advance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
michaelk
post Jan 7 2004, 09:09 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,797
Joined: 23-January 03
Member No.: 360



BTW the loopback address is independent of the NIC.
What kind of router do you have?
What does ifconfig report indicate for your NIC?
/sbin/ifconfig -a

I take it you can not ping the router?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
linuxnubee
post Jan 7 2004, 09:41 PM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 7-January 04
Member No.: 2,099



The router is a cisco 827H, this is working okay ...2 windows pc's running on network without any issues
you are correct in that i can not ping router/ default gateway from linux box
will check ifconfig later, is there anything to look out for?
, also
is there any chance that linux could have mis detected the speed of LAN as only 10 baseT hub?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th October 2017 - 11:22 AM