Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Can't Install Mail Server Sw, Brain Damage DeLuxe
cagey cretin
post Dec 26 2003, 05:49 PM
Post #1


./configure
***

Group: Members
Posts: 96
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,413



smile.gif Hello :brainhurts:

I've been having trouble getting a mail server installed over the last two weeks. I am using redhat 9, and have installed apache and vsftpd just fine.

I've tried the tutorial @ qmailrocks.org 5 or 6 times over the last week, and I get about an hour into pasting verbatim commands (changing paths and names where applicable and advised) only to get to a point where I have an error. The tutorial simply says "if you get through this with no errors, then you are ok". This occurs when I try to access vqadmin from an outside browser that results in 'unathorized'.

I really don't want to reinvent the wheel, which is what this feels like! :PainInTheGulliver: Any thoughts as to something that will allow several domains to have email? Don't care if it's free, it has to install so I can get on with my life, you know? biggrin.gif Wouldn't mind paying for something, if it installs easily (or at all).

Thank you for taking the time to read this, and thank you in advance for any help/insight you might offer. smile.gif

Regards,

CC
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Dec 27 2003, 06:29 AM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Can you access the file from the browser on the mail server (does it even have a browser) ... and the only problem is access from a remote browser.

OR

can you not access the directory from any browser, including the local browser?

---------------------

Did you make sure to chown the .htaccess file so the user who runs apache is the ower of the file? (in redhat it is usually nobody:nobody ... check your /etc/httpd/conf/httpd.conf for the variables user= and group=)

I would chown the .htpasswd file so that nobody:nobody is the owner of it as well (or whomever is the correct user in httpd.conf).


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cagey cretin
post Dec 27 2003, 11:00 AM
Post #3


./configure
***

Group: Members
Posts: 96
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,413



Good morning Hughesjr smile.gif.
I hope the sun is shining where you are at, and that you had a Merry Christmas, if applicable to your faith. biggrin.gif

I did a clean reinstall of Redhat since I posted, and just finished following the tutorial again. I got further this time; I was able to access from an outside web browser. However, I have run into a brick wall.


There is a final check to make sure everything is ok. Here is the text of what they say to do:

[quote]It you've got something wrong, it will tell you and then make a suggestion as to how to correct the error. So you ready? Let's do it...

/usr/src/qmailsrc/qmailrocks/scripts/qmr_inst_check

If you get a "congratulations" type message, you're all set. If you get some errors, just follow the directions to fix the errors and then re-run the script until you get all errors corrected and you get a "congratulations" message.
[/quote]

And here is the output from the final command:

[quote][root@localhost supervise]# /usr/src/qmailsrc/qmailrocks/scripts/qmr_inst_check
! Couldn't find /usr/local/bin/multilog from daemontools
! Couldn't find /usr/local/bin/softlimit from daemontools
! Couldn't find /usr/local/bin/setuidgid from daemontools
! Couldn't find /usr/local/bin/supervise from daemontools
! Couldn't find /usr/local/bin/svok from daemontools
! Couldn't find /usr/local/bin/svscan from daemontools
! Couldn't find /usr/local/bin/tai64nlocal from daemontools
! /service directory is missing
! Couldn't find SV entry in inittab
'! svscan /service' doesn't seem to be running
! /service/qmail-send is missing
...try: ln -s /var/qmail/service/qmail-send /service/qmail-send
! /service/qmail-smtpd is missing
...try: ln -s /var/qmail/service/qmail-smtpd /service/qmail-smtpd
! /service/qmail-pop3d is missing
...try: ln -s /var/qmail/service/qmail-pop3d /service/qmail-pop3d
[root@localhost supervise]#
[/quote]

I am not sure what to do with this. They suggest some lines of code, so maybe I'll do that...

A few lines earlier, the only thing I wasn't sure about was when I stopped the service; I got three lines that said service not found:

[quote][root@localhost supervise]# qmailctl stop
Stopping qmail...

qmail-smtpd
/usr/bin/qmailctl: line 43: svc: command not found
qmail-send
/usr/bin/qmailctl: line 45: svc: command not found
qmail-pop3d
/usr/bin/qmailctl: line 47: svc: command not found
[/quote]

I opened up the qmailxtl and looked at those lines, which are here:

[quote](line 42) echo " qmail-smtpd"
(line 43) svc -d /service/qmail-smtpd /service/qmail-smtpd/log
(line 44) echo " qmail-send"
(line 45) svc -d /service/qmail-send /service/qmail-send/log
(line 46) echo " qmail-pop3d"
(line 47) svc -d /service/qmail-pop3d /service/qmail-pop3d/log
[/quote]

Thanks for taking the time to read and help. biggrin.gif

Joe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cagey cretin
post Dec 27 2003, 11:33 AM
Post #4


./configure
***

Group: Members
Posts: 96
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,413



QUOTE
! /service/qmail-send is missing
...try: ln -s /var/qmail/service/qmail-send /service/qmail-send
! /service/qmail-smtpd is missing
...try: ln -s /var/qmail/service/qmail-smtpd /service/qmail-smtpd
! /service/qmail-pop3d is missing
...try: ln -s /var/qmail/service/qmail-pop3d /service/qmail-pop3d


So, I tried the three suggestions at the terminal, and was told that the file doesn't exist. I investigated and sure enough, no such animal as /var/qmail/service.

Oiy!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cagey cretin
post Dec 27 2003, 11:43 AM
Post #5


./configure
***

Group: Members
Posts: 96
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,413



I'm going to give it another clean install and try again. I'll let you know where I get on the 'Humor Scale'.

Joe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cagey cretin
post Dec 27 2003, 06:36 PM
Post #6


./configure
***

Group: Members
Posts: 96
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,413



Wow. What a load. When I scroll up the terminal window after a command for make, for example, I see numerous errors passing arguments, invalid pointers, and functions not getting the expected data type returned. I never would have known there were errors, because after the screen sped by, at the end of the processing of instructions, there are no errors alerting me. dry.gif

Here are just two instances:

QUOTE
supervise.c: In function `announce':
supervise.c:78: warning: implicit declaration of function `rename'
supervise.c: In function `trystart':
supervise.c:102: warning: passing arg 2 of `execve' from incompatible

pointer type
./load supervise deepsleep.o time.a unix.a byte.a
./compile svc.c
./load svc unix.a byte.a
./compile svok.c
./load svok unix.a byte.a
./compile svscan.c
svscan.c: In function `start':
svscan.c:104: warning: passing arg 3 of `pathexec_run' from

incompatible pointer type
svscan.c:123: warning: passing arg 3 of `pathexec_run' from

incompatible pointer type
./load svscan unix.a byte.a
rm -f svscanboot
cat warn-auto.sh svscanboot.sh
| sed s}HOME}"`head -1 home`"}g
> svscanboot
chmod 555 svscanboot


[root@localhost ezmlm-0.53-idx-0.41]# make setup
./compile install.c
install.c: In function `main':
install.c:125: warning: return type of `main' is not `int'
./load install getln.a strerr.a substdio.a stralloc.a
alloc.a open.a error.a str.a fs.a
./install "`head -1 conf-bin`" < BIN
./install "`head -1 conf-man`" < MAN


What the hey? What control have I over pointers and argument types, or the data twypes returned?
[img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img][img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img][img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img][img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img][img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img][img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img][img]http://www.shadowfireus.com/images/icons/banghead.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Dec 28 2003, 07:42 AM
Post #7


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Those type of errors happen alot in gcc compiles ... if the program continues to compile then the error is probably not fatal...


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cagey cretin
post Dec 28 2003, 08:01 AM
Post #8


./configure
***

Group: Members
Posts: 96
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,413



QUOTE (hughesjr @ Dec 28 2003, 07:42 AM)
Those type of errors happen alot in gcc compiles ... if the program continues to compile then the error is probably not fatal...

Really? Ok...Anyway, I did another clean install & I am going to give sendmail a try today following Joey's tutorial. smile.gif Say a prayer for me...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th December 2017 - 02:15 AM