Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> One More Thing...
pjt
post Nov 13 2002, 02:56 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 2-November 02
Member No.: 111



Hi,
I've just remember one other problem i meant to ask about at the same time, sorry....

When i was setting up, i chose all the options for Lilo so that i could dual boot my system with windows Me and Linux. I have been told that wi Windows Me it is ok to install Lilo to the MBR since Me is not like NT. So i did all of this in setup.... but nothing seems to have happened. When i boot my system Me load straight away, with not sign og Lilo at all. I can still boot linux off a boot disk of course, but this is not really how i want things to work.

the only thing i can think of is the when installing i left "linear mode" checked by mistake, when my hard drive is IDE. I won't pretent to know whatl inear mode is but the book i'm using said it was for SCSI drives - could this have caused the problem??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrisw
post Nov 13 2002, 03:44 PM
Post #2


RMS is my Hero
******

Group: Admin
Posts: 634
Joined: 27-September 02
From: Louisiana
Member No.: 5



no that didnt cause your problem
boot into linux and install lilo to the MBR...
you probably over looked installing lilo to the MBR
and installed it to the first sector of the hard drive
so lilo wont start on boot up


--------------------

Chris W.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pjt
post Nov 13 2002, 04:01 PM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 2-November 02
Member No.: 111



Err... ok, sounds like a great idea, but how??

I only have command line linux, i can't get X to work yet?
so how do i install lilo from linux?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrisw
post Nov 13 2002, 04:59 PM
Post #4


RMS is my Hero
******

Group: Admin
Posts: 634
Joined: 27-September 02
From: Louisiana
Member No.: 5



type:
/sbin/lilo

should get lilo installed ...if not try
/sbin/lilo -i


--------------------

Chris W.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 10th December 2017 - 09:07 PM