Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Nvidia Problem With X Windows Graphical Startup, incorrect driver? vesa (generic)
rgearing
post Oct 21 2003, 02:42 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 21-October 03
Member No.: 1,662



I installed Redhat 8.0 on my machine recently and everything worked fine until it tryed to login to x windows graphical mode. It says i have an incorrect driver for my graphics card and by default it selects the vesa (generic) driver. I have an Nvidia Geforce4 mx-440-8x graphics card and im a linux n00b. Every time i try to login it says it has a problem with my video card driver and asks me to select the correct one. I tried selecting the nvidia Geforce4 (generic) driver but it goes back to the same screen after trying to load it saying once again, it has a problem with my video card driver and asks me to select the correct one. I have also tried setting it to vesa (generic) and the same problem still repeats. someone please help...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Oct 22 2003, 07:02 AM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Get the latest nvidia drivers here. Follow the instructions for install here.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fobius
post Oct 22 2003, 12:30 PM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 27-August 03
Member No.: 1,334



hi,

after i installed my nvidia drivers, there's two vertical sections of my screen that causes anything in that section to appear slightly blurry. anyone know why?

thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fobius
post Oct 27 2003, 03:57 PM
Post #4


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 23
Joined: 27-August 03
Member No.: 1,334



nm, it went away
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th October 2017 - 08:28 AM