Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Sound Problem
jesusdiscs
post Oct 13 2003, 07:50 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 13-October 03
Member No.: 1,611



I've just installed red hat nine on my box and am havin trouble with the sound.

I have a sound blaster PCI 128 and have found a linux driver, however i cannot seem to enable the soundcore module.

Changing the setting in modules.conf doesn't seem to help as when i've rebooted it is still set to disable.

any help appreciated (don't hit me cuz i'm a noob)

jesusdiscs
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Oct 13 2003, 09:44 AM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Do you hear sound if you go to:

Menu - System Settings - Soundcard Detection


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jesusdiscs
post Oct 13 2003, 10:10 AM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 13-October 03
Member No.: 1,611



nope, it says that the driver is disabled and that my sound card may not be compatible with linux, but it comes with linux drivers unsure.gif

and also redhat picks up the sound card model, it just won't load the driver
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Oct 13 2003, 10:27 AM
Post #4


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



I have a sound balster PCI 512 and it works fine with the driver:

emu10k1

Did you download the driver from the creative website?

what is the model number of the soundcard (ct4790, etc.)?


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jesusdiscs
post Oct 14 2003, 04:10 AM
Post #5


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 13-October 03
Member No.: 1,611



i tried a new sound card, which is a c-media CM8738, again, they have linux drivers and again red hat detects the card, but the sound driver is still disabled, startin to think it's nothin to do with the driver and maybe a hardware conflict or somethin.

gonna kill somethin soon ...

jesusduscs
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 15th December 2017 - 01:03 PM