Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Ahh! Cable Modem!, Can't connect!
InSaneNewbie
post Sep 25 2003, 02:10 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 25-September 03
Member No.: 1,522



OK! I have set up my modem using settings that worked before (DHCP).
But now when I boot linux, it says something to the effect of: Bringing up interface eth0
Then it says;
"Claiming ownership of IP address ***********"
"Sending probe 1 *************"
"Sending probe 2 *************"
"Sending probe 3 *************"
"Sending probe 4 *************"
"Storing IP address *************"
This morning though, I was able to connect and the same message came up during boot.
I am running MDK9.1, kernal 2.4.
dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hughesjr
post Sep 26 2003, 12:49 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Admin
Posts: 3,433
Joined: 25-July 03
From: Corpus Chrsiti, TX, USA
Member No.: 1,151



Use the ifconfig to check the IP address of the machine after you boot.

See what the IP address is when you can connect via linux and when you can't.


--------------------
Johnny Hughes
hughesjr@linuxhelp.net
Enterprise Alternatives: CentOS, WhiteBoxEL
Favorite Workstation Distros (in order): CentOS, Gentoo, Debian Sarge, Ubuntu, Mandrake, FedoraCore, Slackware, SUSE
Favorite Server Distros (in order): CentOS, WhiteBoxEL, Debian Sarge, Slackware, Mandrake, FedoraCore, Gentoo, SUSE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
voodoo
post Sep 26 2003, 10:47 PM
Post #3


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 14
Joined: 13-August 03
Member No.: 1,252



try using the command "neat" easy graphical way to edit network settings.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AndrewLubinsus89
post Sep 27 2003, 09:50 AM
Post #4


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 27-September 03
Member No.: 1,533



Also make sure you have a dynamic ip. At least every cable modem I have experianced has required that (well, if it plugs into your network card it needs it I think)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2017 - 01:23 AM