Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Nvidia Driver Installation, (Xfree doesn't run correctly )
zorzagu
post Sep 22 2003, 06:22 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 22-September 03
Member No.: 1,495



Hi guys, I'm new here.

I've just get slackware 9.0, and just can't make work latest Nvidia drivers (previously succesfully installed on Madrake 9.1 and redhat 9.0).

The Xserver starts, but I have a wierd monitor resolution: the screen it' GIANT and I can browse it with my mouse!! I mean, the resolution seems to be right (1152x864) but on a 400" screen!

Here is my log:

XFree86 Version 4.3.0
Release Date: 27 February 2003
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.6
Build Operating System: Linux 2.4.20 i686 [ELF]
Build Date: 01 March 2003
Before reporting problems, check http://www.XFree86.Org/
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Mon Sep 22 11:13:50 2003
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config"
(==) ServerLayout "Simple Layout"
(**) |-->Screen "Screen 1" (0)
(**) | |-->Monitor "My Monitor"
(**) | |-->Device "VESA Framebuffer"
(**) |-->Input Device "Mouse1"
(**) |-->Input Device "Keyboard1"
(==) Keyboard: CustomKeycode disabled
(**) FontPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic/"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(--) using VT number 7

(II) Open APM successful
(II) Module ABI versions:
XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
XFree86 Video Driver: 0.6
XFree86 XInput driver : 0.4
XFree86 Server Extension : 0.2
XFree86 Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) PCI: Probing config type using method 1
(II) PCI: Config type is 1
(II) PCI: stages = 0x03, oldVal1 = 0x00000000, mode1Res1 = 0x80000000
(II) PCI: PCI scan (all values are in hex)
(II) PCI: 00:00:0: chip 1106,0691 card 1043,8023 rev 02 class 06,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:01:0: chip 1106,8598 card 0000,0000 rev 00 class 06,04,00 hdr 01
(II) PCI: 00:04:0: chip 1106,0686 card 1043,8023 rev 21 class 06,01,00 hdr 80
(II) PCI: 00:04:1: chip 1106,0571 card 0000,0000 rev 10 class 01,01,8a hdr 00
(II) PCI: 00:04:2: chip 1106,3038 card 0925,1234 rev 10 class 0c,03,00 hdr 00
(II) PCI: 00:04:3: chip 1106,3038 card 0925,1234 rev 10 class 0c,03,00 hdr 00
(II) PCI: 00:04:4: chip 1106,3057 card 0000,0000 rev 30 class 06,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:09:0: chip 13f6,0111 card 153b,1144 rev 10 class 04,01,00 hdr 00
(II) PCI: 01:00:0: chip 10de,0101 card 1102,102e rev 10 class 03,00,00 hdr 00
(II) PCI: End of PCI scan
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
(II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) Bus 0 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xc6000000 - 0xc7efffff (0x1f00000) MX[B]
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xc7f00000 - 0xcfffffff (0x8100000) MX[B]
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:4:0), (0,-1,-1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:4:4), (-1,-1,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus -1 I/O range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
(II) Bus -1 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) Bus -1 prefetchable mem
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I think that the OPENGL acceleration is fine (tested on OPENGL screensaver).

My system is:

- geforce 256 DDR 32 Mb
-athlon 700 Mhz slot A
-asus K7V
-slackware 9.0

Thanx in advance
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 13th December 2017 - 11:34 PM