Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Web Server Not Responding To Registered Domainname, Having trouble with domains, DNS, Apache
SnowLeopard
post Sep 9 2003, 12:31 AM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,409



Ok, I'm not new to the linux community but I am very new at running a web server. Currently it is correctly set up to recieve direct IP connections and will host the pages and the like with no problems. I recently purchased and registered a domain name, that came with a DNS extention. I linked the DN to the IP of the web server, but currently have gotten both the HTML 500 error, and "Cannot find server" error. I don't know if I have incorrectly set up the DN/DNS side, or if I have to reconfigur Apache (mind you I had to have help to start it, as I am very unfamiliar with apache at present of this posting) If anybody can help me atleast understand what I am doing wrong or can help provide a solution I would be in debted to them.


Jason
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SnowLeopard
post Sep 9 2003, 02:16 AM
Post #2


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 9-September 03
Member No.: 1,409



Weeee! More or less got it working. the website now fucntions correctly tho trying to access it with the WWW prefix fails miserably. Now to figure out and fix that problem. Any suggestions?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joey
post Sep 9 2003, 05:30 AM
Post #3


LinuxHelp Admin
*******

Group: Admin
Posts: 1,096
Joined: 18-September 02
Member No.: 1



Did you set up the virtualhost variables in your httpd.conf file?

For example:

CODE
<VirtualHost 216.138.195.197>
ServerName www.linuxhelp.ca
ServerAlias linuxhelp.ca www.linuxhelp.net linuxhelp.net
DocumentRoot /usr/local/apache/html/linuxhelp
ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/local/apache/html/linuxhelp/cgi-bin/
ErrorDocument 404 /404.php
</VirtualHost>
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 12th December 2017 - 02:56 PM