Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
 
Reply to this topicStart new topic
> Boot Problems
moejoe
post Jul 1 2003, 11:25 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-July 03
Member No.: 1,038



Hi, I just installed linux (mandrake 9.1) for my first time, and don't know to much about it. My problem is when my computer boots it does not head into Lilo (or grub, I tried reinstalling mandrake several times), it just displays an "L", fallowed by a whole lot of "07"`s. Then under that whole mess it says "strike F1 to retry boot, F2 for setup utility." This happened to me once with grub, and once with lilo. Another time with grub my computer displayed "GRUB" in the top left corner, but just sat there and didn't move on to anything else. Anyone have any idea what's wrong? sad.gif
-thanks in advance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jcav
post Jul 1 2003, 11:56 PM
Post #2


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 17
Joined: 13-June 03
From: IA
Member No.: 960



Is this a dual boot system, and if so, did you install lilo in the mbr? Did you buy the premade disks, or did you burn them from some iso's, and if so, did you verify the che checksums? It kinda sounds like you got a bad burn. Btw, if you burned them, what program did you use? I know this is alot of questions, just trying to a better grasp on the problem. biggrin.gif


--------------------
Celeron 1.8
PCChips M920LR
512mb PC 2700
GeForce 2 MX 400
Soundblaster Live! 5.1
Maxtor Quantum Fireball 20gig
DRT 24x10x40
Sony 52x Cd-rom
5 80mm Case Fans
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joey
post Jul 2 2003, 07:47 AM
Post #3


LinuxHelp Admin
*******

Group: Admin
Posts: 1,096
Joined: 18-September 02
Member No.: 1



http://www.ipcop.org/1.3.0/en/install/html...ILO-errors.html


L error
The first stage boot loader has been loaded and started, but it can't load the second stage boot loader. The two-digit error codes indicate the type of problem. This condition usually indicates a media failure or bad disk parameters in the IPCop PC's BIOS.

0x07
“Invalid initialization”. The BIOS failed to properly initialize the disk controller. You should control the BIOS setup parameters. A warm boot might help, too.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moejoe
post Jul 2 2003, 11:32 AM
Post #4


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-July 03
Member No.: 1,038



thanks for your help guys, I appreciate your time. I fixed the problem in a different way where I did serveral things, so I'm not sure which one actually worked. I was installing linux on my 3rd hard drive, so I changed it to my second hard drive. When I was installing mandrake, I configured lilo some, so when i reinstalled mandrake once more I just left everything how it was, and the problem seemed to be fixed biggrin.gif
- thanks for your help cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joey
post Jul 4 2003, 04:08 PM
Post #5


LinuxHelp Admin
*******

Group: Admin
Posts: 1,096
Joined: 18-September 02
Member No.: 1



Do yourself a favor and make a lilo boot disk smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
frodo44
post Jul 4 2003, 04:27 PM
Post #6


./configure
***

Group: Members
Posts: 95
Joined: 2-December 02
Member No.: 213



QUOTE
Do yourself a favor and make a lilo boot disk

Amen to that joey. Seems I've had this problem before moe... I think what was happening is that your mbr was pointing to the wrong disk/partition, which would explain why it had trouble starting lilo and grub. You know... it's kind of hard to load a program if its not there. Have fun with linux.

ERic


--------------------
Windows XP; Debian 3.0r2 (Woody)
---
Shuttle AK32 Mobo w/ Athlon XP 1700+ @ 266 FSB
GeForce 4 mx440 64mb
Turtle Beach Santa Cruz 5.1 Surround Sound
256 MB DDRAM
Seagate 80gb, Western Digital 40gb
---
weezle@charter.net
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moejoe
post Jul 4 2003, 10:37 PM
Post #7


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-July 03
Member No.: 1,038



thanks guys biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th December 2017 - 03:22 AM