Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
> Not detecting AMD graphics card
zedlinux
post Sep 28 2016, 04:51 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 28-September 16
Member No.: 19,146



I am running CentOS 6. My OpenCL program is not detecting my graphics card as an option and is instead just running on my CPU. My program attempts to find and use the fastest device, but is only finding one option. I am certain that this is because of my drivers (or lack thereof), not because of my OpenCL code because when I run my exact program on another machine it does run on the GPU.

OpenCL Platform 0: AMD Accelerated Parallel Processing
OpenCL Device 0: Intel® Core™ i7-3612QM CPU @ 2.10GHz Gflops 16.808000

Open CL Device: Intel® Core™ i7-3612QM CPU @ 2.10GHz

I have found multiple ways to inform myself that there is an issue. glxinfo gives me the following:

name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Segmentation fault (core dumped)

lspci tells me that I have two VGA controllers, which from my understanding should never be the case:

lspci -v | grep "VGA controller"

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7550M/7570M/7650M] (prog-if 00 [VGA controller])

(Obviously the one I want to use is the second one; the Radeon graphics card)

My Xorg.*.log(s) don't mention anything about AMD. It states the following, which I presume is significant (using intel as autoconfigured driver instead of amd?):

[ 31.269] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
- zedlinux   Not detecting AMD graphics card   Sep 28 2016, 04:51 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd October 2017 - 12:29 PM