Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )

Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.


Sign Up Now
Reply to this topicStart new topic
> Sound On Rh 8, a linux newbie seeks help
post Jun 22 2003, 11:02 AM
Post #1

Whats this Lie-nix Thing?

Group: Members
Posts: 2
Joined: 22-June 03
Member No.: 999

i have a dual booting system [p4, 128 MB / 40 gb with 8 gb for redhat 8]

when i start in gnome i cant play any sounds - and on on giving 'aumix' at bash prompt i get 'error opening mixer'

i also get a lot of warnings of the same type on exiting linux.

how can i setup sound on my system

i tried mandrake 9 too - but even that didn't give me sound

pleeaase help.


S Gill / India
Go to the top of the page
+Quote Post
post Jun 22 2003, 11:21 AM
Post #2


Group: Members
Posts: 65
Joined: 21-June 03
Member No.: 996

First your going to want to check the combatibility of your sound card to the linux version your using. Second your gonna want to check the thread below entitled, " No sound". We're already covering this subject. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
post Jun 22 2003, 02:29 PM
Post #3

I Eat C Code for Breakfast

Group: Members
Posts: 162
Joined: 2-June 03
From: London (UK)
Member No.: 914

Hiya sg4friends. Sounds to me like the mixer isn't loaded up properly . . . i doubt it's got anything to do with your s'c and therefore should wait for a reply on this post!

But I reckon it's that the mixer isn't installed properly!


I have a new toothbrush that had rubber prongs to massage my gums while I brush. How odd! (Query of life)
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:


RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st March 2018 - 08:02 AM