Linux Help
guides forums blogs
Home Desktops Distributions ISO Images Logos Newbies Reviews Software Support & Resources Linuxhelp Wiki

Welcome Guest ( Log In | Register )



Advanced DNS Management
New ZoneEdit. New Managment.

FREE DNS Is Back

Sign Up Now
> Windows XP Home partition won't mount
Different55
post Mar 3 2014, 12:35 PM
Post #1


Whats this Lie-nix Thing?
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 3-March 14
Member No.: 18,665



When attempting to install Xunbuntu from a USB flash drive, my Windows XP partition stopped working. I chose to shrink the windows about 2-3 GB, but after a long time (less than an hour) it failed with an error and then this happened. Under Xubuntu, it won't mount, and when trying to boot it normally, it will ask whether I want to boot in safe mode or normally, but whichever I choose, it will flash a blue screen for a fraction of a second and restart before I can see it. The partition is still there and I can see its size, but I can't see how much is used and I can't mount it or boot off of it or anything. I've got no idea where to go from here and I really REALLY don't want to lose the data on it.

Thanks in advance for any help, and sorry if this is in the wrong category.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
michaelk
post Mar 3 2014, 06:54 PM
Post #2


Its GNU/Linuxhelp.net
*******

Group: Support Specialist
Posts: 1,797
Joined: 23-January 03
Member No.: 360



The safest method would be to create a backup image via dd. Then run testdisk on the image to find your data. This will prevent possibly more damage to the file system.



Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th October 2017 - 11:08 AM